Vastuullisuus – miten päästä alkuun?

Mitä kaikkea sote-alan yrityksen pitää tänä päivänä tietää vastuullisuudesta? Me autamme alkuun niin vastuullisuustyössä kuin siitä viestinnässäkin. Ole yhteydessä!

Yritysvastuu, vastuullisuuden kehittäminen ja vastuullisuusraportointi tulevat vastaan asiakkaiden ja henkilöstön kanssa sekä julkisessa keskustelussa. Mistä oikein on kyse?

Vastuullisuus sote-alalla on paljon muutakin kuin ilmastonmuutoksen torjuntaa. Sotessa vastuullisuus kytkeytyy yrityksen ydintehtävään ja sen sidosryhmien odotuksiin. 

Vastuullisuustyön aloittamisen ei tarvitse olla vaikeaa. Vastuullisuutta johdetaan, tuloksia seurataan ja työstä viestitään aivan kuten muustakin toiminnasta.

Miksi vastuullisuus?

Sote-toimialalla on viime vuosina törmätty vastuullisuuskysymyksiin erityisesti silloin, kun palvelun laatu tai vaikkapa tietoturva ovat pettäneet. Hyvällä vastuullisuustyöllä ja vastuullisuusohjelmalla luodaan ja turvataan yrityksen maine ja kannattavuus.

1

Tunnista olennaiset vastuullisuusteemat.

2

Jäsennä tavoitteet ja niihin liitetyt mittarit.

3

Rakenna yrityksen oma vastuullisuusohjelma.

4

Suunnittele vastuullisuusviestintä.

Lue lisää blogistamme!

Sote-alan vastuullisuutta voi johtaa ja kehittää aivan kuin muillakin toimialoilla. Kierivän vastuullisuusasiantuntija Riitta Haapanen kirjoittaa sote-alan vastuullisuuden johtamisesta blogissamme. 

Lue blogi: Sote-ala ei ole uniikki lumihiutale, vastuullisuutta tulee johtaa systemaattisesti

Näillä askeleilla alkuun

Me Kierivässä tunnemme sote-alan liiketoiminnan sekä toimintaympäristön. Autamme sinua ja organisaatiotasi tunnistamaan vastuullisuuden olennaiset teemat ja näkökohdat. Niiden avulla jäsennämme tavoitteet ja niihin liittyvät mittarit. Autamme kirjaamaan vastuullisuusohjelman sekä vastuullisuusviestinnän kulmakivet. Tutustu asiakkaamme Luonan vastuullisuustyöhön.

Vastuullisuuden hyötyjä sote-alan organisaatioille

Työnantajamielikuva ja osaavien työntekijöiden rekrytointi.

Oman toiminnan vastuullisuuden todentaminen asiakkaille.

Tyytyväiset asiakkaat, laadukas asiakaskokemus ja hyvä maine.

Yrityksen päättäjien on tärkeää osata kertoa sidosryhmille vastuullisuudesta, siis siitä, mitkä vastuullisuusnäkökulmat ovat toiminnassanne tärkeitä ja miten niitä johdetaan.

Haluatko päästä alkuun vastuullisuustyössä? Kysy meiltä lisää ja sovi aloituskeskustelu kanssamme veloituksetta.

Riitta Haapanen

Perustaja
Riitta on toinen Kierivän perustajista, ja hän auttaa yrityksiä vastuullisuuden ja kiertotalouden kehittämisessä. Riitta on kokenut ja liiketoimintalähtöinen vastuullisuusosaaja, joka on toiminut erilaisissa johto- ja kehitystehtävissä muun muassa sote-alalla. Riitta hallitsee laajasti vastuullisuuskentän ja saa asiakkaiden kanssa tuloksia ja muutoksia aikaiseksi.

Pia Pihlaja

Viestinnän konsultti
Pia on Kierivän pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vaativan viestinnän kokenut konsultti, joka tuntee sote-alan. Pia auttaa yrityksiä ja organisaatioita yritysvastuun raportoinnissa ja vastuullisuusviestinnässä. Hän valmentaa johtajia ja asiantuntijoita viestimään vaikuttavasti ja kiteyttämään merkitykselliset pääviestit. 
Tutustu tarkemmin Piaan
Vieritä ylös