Luona juurrutti vastuullisuusajattelua sote-alalla Kierivän avulla

Sosiaali- ja terveysyhtiö Luona on ollut alan vastuullisuuden edelläkävijä. Kierivän vastuullisuusasiantuntija Riitta Haapanen on ollut mukana Luonan vastuullisuustyössä aivan alusta saakka.

Luonassa päätettiin aloittaa vastuullisuuden systemaattinen kehitys sekä GRI-standardeihin perustuva yritysvastuuraportointi jo vuonna 2016. Luona onkin ollut edelläkävijä sote-alan toimijoiden keskuudessa vastuullisuuden kehittämisessä. Nyt Luona on julkaissut neljännen GRI-standardin mukaisen vastuullisuuskatsauksensa, joka kertoo vuonna 2020 tehdystä vastuullisuustyöstä.

Tutustu Luonan vastuullisuuuteen ja lataa uusin katsaus: luona.fi/vastuullisuus

Kierivän vastuullisuusasiantuntija Riitta Haapanen on seurannut sote-alan heräämistä vastuullisuustyöhön mielenkiinnolla.

“On ollut hienoa olla mukana Luonan yritysvastuun kehittämisessä aivan alusta alkaen yhdessä luonalaisten kanssa. Työllä on näytetty suuntaa koko toimialalle ja luotu yhteistä käsitystä vastuullisuuden merkityksestä. Nyt jo monet alan toimijat ovat lähteneet mukaan vastuullisuuden johtamiseen ja raportointiin”, Haapanen toteaa.

Luonan vastuullisuusohjelma ja sen pohjana oleva olennaisuusanalyysi päivitettiin vuonna 2020 paremmin vastaamaan tämän päivän tilannetta. Luonan johdossa vastuullisuus nähdään osana yrityksen ydintehtävää.

”Luonan perusajatuksena on tuottaa yhteiskunnallisesti vaikuttavia palveluita, joiden keskiössä on apua tarvitseva ihminen. Olemme kehittäneet vastuullisuuttamme ja sen raportointia nimenomaan tästä näkökulmasta. Vastuullisuus on käytännön työtä ja sen tulee näkyä arjessa päivittäin”, Luonan vt. toimitusjohtaja Petri Maliranta sanoo.

Tarvitsetko apua vastuullisuustyön ensiaskeliin?

Työskenteletkö sote-alalla, haluaisitko saada oman organisaatiosi vastuullisuustyön alkuun? Jos tarvitset apua, tutustu Kierivän vastuullisuuteen liittyviin palveluihin:

kierivä.fi/vastuullisuus

 

Vieritä ylös